„VÁLTOZTASD MEG A GONDOLATAIDAT, ÉS MEGVÁLTOZTATOD A VILÁGOT!”

Norman Vincent Peale

Stresszmentesítő jó szokások

 • Teljesítse, amit megígér!
 • Fejezze be, amit elkezdett!
 • Érjen oda időben!
 • Mondja, kérem és köszönöm!

Négy dolog, amit mindig tegyen meg, amikor egy nehéz helyzet vagy probléma merül fel az életében:

 • Tegye fel magának a kérdést: Mi lehet a legrosszabb?
 • Fogadja el!
 • Dolgozzon ki tervet erre az esetre!
 • Ha szükséges hajtsa végre!

A reggeli feltöltődéshez:

 • Keljen korán!
 • Igyon meg egy pohár citromos vizet!
 • Nyújtsa meg a gerincét és végtagjait!
 • Nyissa ki az ablakot és szívja be a friss levegőt!
 • Csak ezután kapcsolja be a mobilját.
 • Mondja el szeretteinek, hogy mennyire fontosak Önnek.
 • Lépjen azonnal akcióba a céljaiért!

MIT TEHETÜNK KIEGYENSÚLYOZOTTSÁGUNK MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN?

Életmódunk nagymértékben hozzájárul testi-lelki-szellemi egészségünk megőrzéséhez, így az étrend-kiegészítők alkalmazása mellett, rendszeres testmozgással, egészséges étrend kialakításával vagy kikapcsolódást jelentő tevékenységek keresésével, például meditációval, flow élményekkel(dolgok, melyekben elmerülhetünk és örömünket leljük), relaxációs gyakorlatokkal, tiszta környezet megteremtésével, megfelelő mennyiségű és minőségű alvással javíthatunk közérzetünkön és olvashatunk különböző önsegítő könyveket is.  A szorongás csökkentésének köszönhetően a folyamatos aggódást felváltja majd a pillanatok, az „itt és most” megélése.

A rendszeres testmozgás az egyik leghatékonyabb és legeredményesebb módszer a stressz oldásában. Szakemberek elsősorban az aerob, kardiovaszkuláris gyakorlatokat javasolják, már egy hosszú séta a friss levegőn is segíthet a kikapcsolódásban.

RELAXÁCIÓS TECHNIKÁK OTTHON

Visszaszámlálás segítségével nyugodtabbak leszünk: csukja be a szemét és lassan számoljon vissza tíztől egyig. Minden egyes számnál képzelje el hogy Ön teljesen nyugodt, ellazult és mondja is ki magában: Nyugodt vagyok, ellazulok. Nyugalom és a béke érzése tölt el.

Ki- és belégzés– mélylégzés az egyik legegyszerűbb relaxációs technika: lélegezzen be lassan orron keresztül és ez alatt számoljon négyig. Ezt követően lélegezzen ki szájon keresztül és számoljon hatig.

Váltott orrlyukú légzés: a gyakorlat végzése alatt fontos, hogy gerincünk végig egyenes legyen. Helyezze a hüvelykujját a jobb orrlyukára, lélegezzen be a balon. Majd fogja be a bal orrlyukát a középső- és a gyűrűsujjával és lélegezzen ki a jobbon.

A légzéstechnikák hosszabb ideig történő gyakorlása hozzájárulhat a nyugalom megőrzéséhez.

ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK

A B-vitaminok többsége kedvezően hat az idegrendszerre.
B-vitaminokban gazdag táplálékok például a rizs, köles, tojás, zöldleveles zöldségek (káposzta, spenót), halak.

Ezek az élelmiszerek a B-vitaminok mellett, az idegrendszer nyugalmához szükséges egyéb anyagok forrását is jelentik. Nagyon hasznos például a cink, fontos cinkforrások a bab, halak, tojás, vörös húsok. Lényeges a szerotonin szintetizálásához szükséges triptofán nevű aminosav is, melyet például az olajos magvakból, tejtermékekből, tojásból nyerhet a szervezet.

Az idegrendszerre jótékony hatással vannak a következő táplálékok: a teljes kiőrlésű gabonafélék, köles, kukorica, halak, barnarizs, sárgabarack, banán, füge, spárga, avokadó, brokkoli, szárított gyümölcsök, fokhagyma, zöldleveles zöldségek (káposzta, spenót, petrezselyem, torma), hüvelyesek, magvak, szója, joghurt.

Egészségének megőrzése érdekében próbáljon sokat fogyasztani az alábbiakból: avokádó, futóbab, gyömbér, áfonya, piros bogyós növények, hajdina, chia mag, banán.

Amit lehetőleg kerüljön el táplálkozásában: hozzáadott szintetikus édesítők és egyéb ízfokozók, túlsütött, megégett ételek, margarin, glutén, asztali só, finomított élelmiszerek.

szeretnék vásárolni herba Relax Értend-kiegészítő tablettát >
REGISZTRÁLOK ÉS KÉREK ÉRTESÍTÉST AZ AKCIÓKRÓL >

Regisztráció esetén 2% kedvezményt garantálunk a www.goodwill.hu webáruházban található minden termékünkre.