A természet sokszínű patikája

Léteznek olyan jótékony hatású gyógynövények (macskagyökér, golgotavirág, komló) melyek kivonatai hozzájárulhatnak a nyugalom és a megfelelő lelki egyensúly fenntartásához, valamint a pihentető alváshoz. Ezeket együttesen alkalmazva hatásuk összeadódik, így szükség esetén nagy segítséget nyújthatnak abban, hogy visszanyerjük nyugalmunkat és könnyebben megbirkózzunk a nehéz helyzetekkel.

 

Orvosi macskagyökér

(Valeriana officinalis)

A macskagyökér a loncfélék családjába tartozó, Európában és Ázsiában is elterjedt növényfaj. Akár másfél méter magasra is megnövő, lágyszárú, évelő növény. Árnyas dombvidéki erdők, nyirkos területek lakója, de alkalmazkodóképessége miatt a díszkertekben is elterjedt. A növény gyöktörzsének jellegzetes illata vonzza a macskákat, innen származik a neve. Már az ókori görögök óta hasznosítják a gyökerét, gyökértörzsét, ezekben találhatóak hatóanyagai.

Golgotavirág

(Passiflora incarnata)

A májusialmának vagy passiógyümölcsnek is nevezett növény a Karib-szigetekről származik, de gyönyörű, egzotikus virága miatt kedvelt dísznövény. Liánszerű, kacsokkal kapaszkodó szára akár a 10–15 méter hosszúságot is elérheti. Nagy virága rózsaszín, bíbor és lila színekben pompázik. Egy jezsuita szerzetes a 17. században Jézus szenvedéstörténetével állította párhuzamba a virágának felépítését, innen ered a neve: a passio – szenvedés és flos –virág latin szavakból. Kerekded, 6–8 cm hosszú lédús gyümölcse finom édes ízű. Leveles hajtását használják a gyógyászatban.

Komló

(Humulus lupulus)

A komló Kelet-Európából származó, kenderfélék családjába tartozó növény. Erős, kúszó, csavarodó szárával akár 30 méteres hosszúságúra is képes megnőni, szinte áthatolhatatlan bozótot képezve az ártéri ligeterdőkben. A legismertebb felhasználási területe a sörgyártás, a sörök ízét, színét és illatát elsősorban a komló adja meg. Sárgás színű füzérvirágzata az elvirágzás után tobozszerűvé válik, ezt alkalmazzák a sörgyártás során is.

szeretnék vásárolni herba Relax Értend-kiegészítő tablettát >
REGISZTRÁLOK ÉS KÉREK ÉRTESÍTÉST AZ AKCIÓKRÓL >

Regisztráció esetén 2% kedvezményt garantálunk a www.goodwill.hu webáruházban található minden termékünkre.